ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣΔημιουργήστε τώρα τα φύλλα γραφής που θέλετε εισάγοντας τα γράμματα τις λέξεις ή τους αριθμούς που επιθυμείτε .Στο συγκεκριμένο φύλλο γραφής γράφουμε 4 διαφορετικές λέξεις . Στην πρώτη γραμμή κάθε λέξης το κείμενο είναι μορφοποιημένο με κανονική γραμματοσειρά ενώ στην δεύτερη είναι με βοηθητική γραμματοσειρά με τελείες ,παροτρύνοντας έτσι το παιδί να μάθει να γράφει.Κάντε κλικ σε κάθε γραμμή με το κείμενο ‘γράψτε λέξη’ σβήστε το με backspace και γράψτε το γράμμα , τη λέξη , την πρόταση (όσο χωράει η σειρά) ή τον αριθμό που θέλετε. Μπορείτε να αφήνετε κενές σειρές χωρίς λέξη αν επιθυμείτε (σε περίπτωση που θέλετε το παιδί να ξαναγράψει τη λέξη λιγότερες από 6 φορές).tips
*Εάν κάνετε τριπλό κλικ στο κείμενο “γράψτε λέξη” τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας τη λέξη ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο στην πρώτη σειρά κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στις άλλες σειρές για μεγαλύτερη ευκολία.


Γράφω 1 λέξη-γράμμα-αριθμό 6 φορές με βοηθητική γραμματοσειρά


Δημιουργήστε τώρα τα φύλλα γραφής που θέλετε εισάγοντας τα γράμματα τις λέξεις ή τους αριθμούς που επιθυμείτε .Στην πρώτη γραμμή το κείμενο είναι μορφοποιημένο με κανονική γραμματοσειρά ενώ στις επόμενες είναι με βοηθητική γραμματοσειρά με τελείες ,παροτρύνοντας έτσι το παιδί να μάθει να γράφει.Κάντε κλικ σε κάθε γραμμή με το κείμενο ‘γράψτε λέξη’ σβήστε το με backspace και γράψτε το γράμμα , τη λέξη , την πρόταση (όσο χωράει η σειρά) ή τον αριθμό που θέλετε. Μπορείτε να αφήνετε κενές σειρές χωρίς λέξη αν επιθυμείτε (σε περίπτωση που θέλετε το παιδί να ξαναγράψει τη λέξη λιγότερες από 6 φορές).
Στη συνέχεια πατήστε εκτύπωση.Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ξεκινήσετε να γράφετε από την αρχή πατήστε ανανέωση και το φύλλο γραφής θα επαναφορτωθεί αυτόματα.
tips
*Εάν κάνετε τριπλό κλικ στο κείμενο ‘γράψτε λέξη’ τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας τη λέξη ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο στην πρώτη σειρά κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στις άλλες σειρές για μεγαλύτερη ευκολία.


Γράφω 5 διαφορετικές λέξεις ή προτάσεις χωρίς βοηθητική γραμματοσειρά

Το συγκεκριμένο online φύλλο εργασίας παροτρύνει τα παιδιά να δουν την λέξη και να την ξαναγράψουν ακριβώς από κάτω.Εσείς κάντε κλικ στα πεδία ‘ γραψτε λέξη ή προταση’ σβήστε με backspace πληκτρολογήστε τη λέξη , πρόταση ,συλλαβές , αριθμούς που επιθυμείτε και εκτυπώστε στη στιγμή.
tips
*Εάν κάνετε τριπλό κλικ στο κείμενο “γραψτε λέξη ή προταση” τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας τη λέξη ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο στην πρώτη σειρά κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στις άλλες σειρές για μεγαλύτερη ευκολία.


Γράφω-εκτυπώνω-μαθαίνω τις φωνές των γραμμάτωνΤο logouergon.gr δημιούργησε για τα #paidopoula μια γραμματοσειρά για να βοηθήσει τους φίλους του στη εκμάθηση των γραμμάτων και των φωνών τους. Η γραμματοσειρά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε πάνω από κάθε γράμμα κεφαλαίο ή πεζό να υπάρχει μια εικόνα. Η ονομασία της κάθε εικόνας ξεκινάει με το γράμμα που απεικονίζεται πχ στο α υπάρχει ένα αστέρι και στο υ ένα υποβρύχιο . Το παιδί βλέποντας το συνδυασμό γράμματος και εικόνας μαθαίνει να τα ταυτίζει και να λέει τη φωνή βάση της ονομασίας της εικόνας. Στο παρακάτω online φύλλο μπορείτε να πληκτρολογήσετε οποιοδήποτε γράμμα , συλλαβή ή λέξη (μέχρι 8-9 χαρακτήρες-ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας) και να κάνετε πρακτική εξάσκηση σε τυπωμένο χαρτί. Το φύλλο έχει 4 περιοχές(ταμπέλες) στις οποίες υπάρχει το προεπιλεγμένο κείμενο ‘λέξη’ . Για να γράψετε κάντε κλικ στη ‘λέξη’ , σβήστε με backspace ή delete και πληκτρολογήστε . Μπορείτε να αφήσετε κενές όσες ταμπέλες επιθυμείτε ή κενά ανάμεσα στα γράμματα.Για να εκτυπώσετε το φύλλο πατήστε εκτύπωση κάτω ακριβώς από τις 4 ταμπέλες. Για ανανέωση και επαναχρησιμοποίηση του online φύλλου πατήστε ‘ανανέωση’
*Η γραμματοσειρά δουλεύει μόνο με γράμματα στα Ελληνικά και χωρίς τόνους
*Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κεφαλαία και πεζά γράμματα κάνοντας την εναλλαγή από το πληκτρολόγιό σας


Γράφω 5 λέξεις με βοηθητική γραμματοσειρά (μεγάλο μέγεθος)

Φτιάξτε τις δικές σας σελίδες γραφής γραμμάτων λέξεων συλλαβών και αριθμών που θέλετε και εκτυπώστε στη στιγμή .Στο φύλλο παρακάτω υπάρχουν 5 πεδία με πλαίσιο με γραμματοσειρά από τελίτσες η οποία είναι ιδανική για την προγραφή, κάντε κλικ σε κάθε πεδίο σβήστε το κείμενο ‘λέξη’ και πληκτρολογήστε το κείμενο που επιθυμείτε .Μπορείτε να αφήσετε όποιο πεδίο θέλετε κενό για να προσπαθήσει να γράψει το παιδί μόνο του το κείμενο που βλέπει από την επάνω σειρά .
Αφού πληκτρολογήσετε το κείμενο πατήστε εκτύπωση στο κάτω μέρος του φύλλου.Για να επαναφορτώσετε το φύλλο πατήστε ανανέωση(σε αυτή τη περίπτωση ότι έχετε πληκτρολογήσει θα χαθεί)
tips
*Εάν κάνετε διπλό κλικ στο κείμενο ‘λέξη’ τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να πληκτρολογήσετε απευθείας τη λέξη ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο στην πρώτη σειρά κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στις άλλες σειρές για μεγαλύτερη ευκολία.


Γράφω και εκτυπώνω 5 ίδιες ή διαφορετικές λέξεις σε ταμπέλες


Δημιουργήστε πέντε ταμπέλες με διαφορετικές η ίδιες λέξεις ή ονόματα. Κάντε κλικ σε κάθε πεδίο ‘λέξη’ και πληκτρολογήστε το κείμενο που επιθυμείτε πχ το όνομα του παιδιού , τις ημέρες τις εβδομάδας ,τους μήνες,τα μαθήματα και πολλά άλλα.
tips
*Εάν κάνετε διπλό κλικ στο κείμενο ‘λέξη’ τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας τη λέξη ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο στην πρώτη σειρά κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στις άλλες σειρές για μεγαλύτερη ευκολία.Δημιουργία καρτών ανάγνωσης (γράμματα ή αριθμοί)Μέσα από το εργαλείο κατασκευής καρτών έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές κάρτες ανάγνωσης αριθμών ή γραμμάτων.Στην ενσωματωμένη εφαρμογή υπάρχουν 4 κάρτες που ενδεικτικά έχουμε εισάγει τα γράμματα Α,Β,Γ και Δ. Κάντε κλικ στο γράμμα διαγράψτε και πληκτρολογήστε το γράμμα ή τον αριθμό που επιθυμείτε (προσοχή μπορείτε να πληκτρολογείτε 1 ψηφίο σε κάθε κάρτα) . Μόλις πληκτρολογήσετε τα δεδομένα σας πατήστε εκτύπωση στο κάτω μέρος της σελίδας. Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να ανανεωθεί η σελίδα πατήστε ανανέωση (τα δεδομένα όμως διαγράφονται) .
*παρακαλούμε για καλύτερα αποτελέσματα στην εκτύπωση πλοηγηθείτε με τον google chrome.Ζωγραφίζουμε αριθμούς σε τετραγωνισμένες εικόνες
Τα παιδιά αναγνωρίζουν και ζωγραφίζουν αριθμούς αποκαλύπτοντας μια κρυφή εικόνα δημιουργημένη με τετράγωνα. Μπορείτε να διαχειριστείτε το online εργαλείο του δημιουργού φύλλων εργασίας για δημιουργήσετε διασκεδαστικές ασκήσεις αναγνώρισης και ανάγνωσης αριθμών από το ο έως το 9999.Στο παρακάτω φύλλο υπάρχει ένας κενός πίνακας με μηδενικά και κάτω από αυτόν ένας μικρότερος επτά γραμμών με διαφορετική ένδειξη χρώματος η κάθε μία. Ο κάθε αριθμός του πίνακα με τα χρώματα αντιπροσωπεύει μία ομάδα τετραγώνων της εικόνας και οι γονείς ,δάσκαλοι ,εκπαιδευτικοί ,νηπιαγωγοί και ειδικοί παιδαγωγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν τους αριθμούς που επιθυμούν να περιλαμβάνει το φύλλο εργασίας μόνο σε εκείνον. Για να βάλετε τους αριθμούς στο φύλλο κάντε κλικ στον αριθμό 0 δεξιά από τα πεδία των χρωμάτων σβήστε με backspace ή delete και πληκτρολογήστε όποιον αριθμό επιθυμείτε , *για πιο γρήγορη επεξεργασία μπορείτε να κάνετε γρήγορο διπλό κλικ στα μηδενικά για να ‘μαρκαριστούν’ αυτόματα και πληκτρολογήστε απευθείας τον αριθμό . Μετά την εισαγωγή των αριθμών η μεγάλη τετραγωνισμένη περιοχή θα μορφοποιηθεί αυτόματα με τους αντίστοιχους αριθμούς .Έπειτα πατήστε εκτύπωση για να εκτυπωθεί η εργασία . Πλέον οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ζωγραφίσουν τα τετραγωνάκια ταυτίζοντας τα χρώματα με τους αντίστοιχους αριθμούς φανερώνοντας την κρυμμένη εικόνα (τρένο).
Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής αριθμών ή επιθυμίας ανανέωσης (καθαρισμού) του φύλλου πατήστε ανανέωση δίπλα από την εκτύπωση (προσοχή όμως ότι έχετε πληκτρολογήσει θα χαθεί)
*Το φύλλο λειτουργεί μόνο με αριθμούς από το 0 έως το 9999 και για δεκαδικούς με την προϋπόθεση να πληκτρολογείτε τελεία . και όχι υποδιαστολή ,
*παρακαλούμε για καλύτερα αποτελέσματα στην εκτύπωση πλοηγηθείτε με τον google chrome.Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν 1 γράμμα , συλλαβή η αριθμό σε κάθε κουτάκι με κανονική γραμματοσειρά .Κάντε κλικ σε κάθε κουτάκι σβήστε και πληκτρολογήστε όποιο γράμμα ή αριθμό επιθυμείτε.Μπορείτε να αφήνετε όσα κενά κουτάκια επιθυμείτε.
Όταν γράψετε πατήστε εκτύπωση στο κάτω μέρος του φύλλου
Εάν θέλετε να ανανεώσετε το φύλλο πατήστε ανανέωση
tips
*Εάν κάνετε διπλό κλικ σε κάθε κουτάκι τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας το γράμμα ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete σε περίπτωση πι το θέλετε κενό.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο σε ένα κουτάκι κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στα υπόλοιπα κουτάκια για μεγαλύτερη ευκολία.


Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν 1 γράμμα η αριθμό σε κάθε κουτάκι με γραμματοσειρά προγραφής.Κάντε κλικ σε κάθε κουτάκι σβήστε και γράψτε όποιο γράμμα ή αριθμό επιθυμείτε.Μπορείτε να αφήνετε όσα κενά κουτάκια επιθυμείτε.
Όταν γράψετε πατήστε εκτύπωση στο κάτω μέρος του φύλλου
Εάν θέλετε να ανανεώσετε το φύλλο πατήστε ανανέωση
tips
*Εάν κάνετε διπλό κλικ σε κάθε κουτάκι τότε μαρκάρεται αυτόματα οπότε μπορείτε να γράψετε απευθείας το γράμμα ή τον αριθμό ή να το σβήσετε με backspace ή delete σε περίπτωση πι το θέλετε κενό.
*Εφόσον έχετε γράψει και επιλέξει το κείμενο σε ένα κουτάκι κάνοντας δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στα υπόλοιπα κουτάκια για μεγαλύτερη ευκολία.
Σχόλια

Προτεινόμενα