Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου - Κατασκευή παπούτσι

#paidopoula


Τα #paidopoula θέλουν να προτείνουν αυτή την κατασκευή παπούτσι για να μάθουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να δένουν τα κορδόνια τους. Επίσης είναι μια κατασκευή με την οποία μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο ή την τάξη τους .
ΣΧΗΜΑ ΠΑΤΡΟΝ


1. Εκτυπώνουμε το πατρόν του παπουτσιού το οποίο θα βρούμε σε σύνδεσμο εδώ ή στο τέλος της δημοσίευσης. Εμείς προτείνουμε να εκτυπώσετε το πατρόν σε Α4 μεγαλύτερου πάχους την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο χαρτοπωλείο. Επίσης μπορείτε  να εκτυπώσετε σε χρωματιστή σελίδα Α4 ή λευκή δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να το χρωματίσουν έτσι όπως επιθυμούν  .




2.Κόβουμε περιμετρικά στη γραμμή το πατρόν




3.Διπλώνουμε το σχέδιο κατά μήκος των γραμμών ( Οι αριθμοί και οι τρύπες που φαίνονται καλό θα ήταν να βρίσκονται από τη μέσα μεριά.



4. Με τη βοήθεια ενός διακορευτή ή με το ψαλίδι ανοίγουμε τις σημαδεμένες τρυπούλες (βλέπε σχήμα πατρόν). Ενδεικτικά έχουμε σημειώσει 4 τρύπες , μπορείτε να ανοίξετε λιγότερες ή περισσότερες.



5.Διπλώνουμε καλά το πατρόν και με ένα συρραπτικό ή κόλλα ή σελοτέιπ κολλάμε τις περιοχές 1 με την 1 και 2 με τη 2






6.Προμηθευόμαστε κορδόνι παπουτσιών και ξεκινάμε να το περνάμε ανάμεσα στις τρύπες και εναλλάξ όπως σε ένα κανονικό παπούτσι




Το νέο μας παπούτσι είναι έτοιμο







*Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συλλογή και να διακοσμήσετε το χώρο σας
*Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Καλή επιτυχία!








Σχόλια